Τα «Ημερολόγια Χαρμολύπης» αποτελούν μια σύνθεση με μυθογραφημένες ιστορίες, από την εποχή της αθωότητας, στον καιρό της κρίσης. Ιστορίες που διατρέχουν την Ελλάδα του ’60, την Μεταπολίτευση, την «Αλλαγή», την «Ελλάδα του ευρώ» και την Ελλάδα των Μνημονίων.Ένα ταξίδι που αρχίζει απ’ το Σιδηροδρομικό Σταθμό Διδυμοτείχου και τελειώνει στα Αλτιπλάνος των Ανδεων...

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ο Ποιητής Δημήτρης Ιατρόπουλος σχολιάζει περί των Ημερολογίων Χαρμολύπης


"Ωραίο εξώφυλλο, ταιριάζει με το περιεχόμενο, το οποίον γνωρίζω προτού εκδοθεί και σας πληροφορώ ότι πρόκειται για μία (ακόμη) σημαντική κατάθεση του Κωνσταντίνου μας,στην δίσεκτη εποχή που διανύει η χώρα και οι πολίτες της.Είναι μια πνευματική εκδρομή ανάμεσα στο ζέον του καιρού και στο δέον του καθήκοντος. Κι ανάμεσα στο εφικτό και στο ευκταίο. 

Κοντολογίς,μια ζωντανή πεζογραφική μαρτυρία που ζητάει από τον αναγνώστη,πέραν της αναγνωστικής συμμετοχής και την ψυχολογική συμπόρευση.Γιατί εδώ μέσα υπάρχει και Θεός και Πατρίδα και Οικογένεια και Ιστορία και Πίστη και Όραμα.Και ιδίως αυτό το τελευταίο απουσιάζει όλο και περισσότερο στις μέρες μας,όχι μονάχα από τους δραματικά αποτυχημένους πολιτικούς μας αλλά και από τους, σε ουδέτερη νιρβάνα λαθροβιώνοντες, περισσότερους από τους συγγραφείς μας.

Τα Χαρμολύπεια Ημερολόγια του Κωνσταντίνου λοιπόν,συνιστούν Πνευματική Πρόταση Ψυχικής Αλληλεγγύης,με άξονα τον Έλληνα πολίτη-μέτοχο της ιστορικής του μνήμης κι όχι τον "νεοέλληνα" πελάτη,αμέτοχο πιόνι των καταναλωτικών ερειπίων που βρομίζουν την ψυχή μας και δυσκολεύουν καθημερινά την επαφή μας με αυτό που πρέπει να πράξουμε, (το Δέον και το Ευκταίον) μέσα απ' αυτό που μπορούμε,δηλαδή το Εφικτόν. Θα έχει καλό δρόμο κι αυτό το βιβλίο, του για μένα, σημαντικότερου συγγραφέα που έβγαλε η χώρα τα τελευταία χρόνια."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου