Τα «Ημερολόγια Χαρμολύπης» αποτελούν μια σύνθεση με μυθογραφημένες ιστορίες, από την εποχή της αθωότητας, στον καιρό της κρίσης. Ιστορίες που διατρέχουν την Ελλάδα του ’60, την Μεταπολίτευση, την «Αλλαγή», την «Ελλάδα του ευρώ» και την Ελλάδα των Μνημονίων.Ένα ταξίδι που αρχίζει απ’ το Σιδηροδρομικό Σταθμό Διδυμοτείχου και τελειώνει στα Αλτιπλάνος των Ανδεων...

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Το βιβλίο 4ο στις προτιμήσεις του κοινού!


Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του και το βιβλίο βρίσκεται στην 4η θέση των Best Sellers του ΙΑΝΟΥ

Ο Φώτης Σιούμπουρας για το βιβλίο


Η ομιλία του κ. Φώτη Σιούμπουρα για το βιβλίο, κατά την παρουσίαση στον ΙΑΝΟ, στις 16 Ιουνίου 2014.

Ο Δημήτρης Μιχαλέλης για το βιβλίο


Η ομιλία του κ. Δημήτρη Μιχαλέλη για το βιβλίο, κατά την παρουσίαση στον ΙΑΝΟ, στις 16 Ιουνίου 2014.

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ερανίσματα...


Μουσική πανδαισία...


O μοναδικός Ανδρέας Συμβουλόπουλος, παίζοντας μελωδίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, του Μάνου και του Μίκη στην παρουσίαση του βιβλίου στον ΙΑΝΟ στη Σταδίου στις 16 Ιουνίου 2014.

Μνήμες χαρμολύπης και ημερολόγια αισιοδοξίας


Στο πρώτο του βιβλίο, το «Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει», ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης μας έδειξε πως τα σχέδια μένουν πολλές φορές μισά, πως αλλάζουν κάτω από τονεπηρεασμό εξωγενών και εσωτερικών παραγόντων, πως μεταλλάσσονται με βάση απροσδόκητα γεγονότα και προσδοκώμενες επαναλήψεις εμπειριών. Στο δεύτερο συγγραφικό του εγχείρημα, το «Ημερολόγια Χαρμολύπης», έρχεται να μας πείσει για το ότι η μη εξιδανικευμένη ανάμνηση της χαρμολύπης μιας ολόκληρης ζωής μπορεί και να αποτελεί το απολύτως απαραίτητο συστατικό για ένα μελλοντικό άλμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Η ιδιότυπη συνάθροιση των παλιών συμμαθητών καταλήγει σε μια ειλικρινή καταγραφή προσωπικών βιωμάτων. Από τον ύμνο στην εσωτερική δύναμη και την επιμονή έως τον μελαγχολικό αλλά και δημιουργικό έρωτα. Από τα πιεστικά διλήμματα που δίνουν κατευθυντήριες γραμμές έως την άδολη αγάπη και τις παραδοσιακές αξίες. Ένα ποτάμι συναισθημάτων που αποτυπώνει τα όνειρα και τα αδιέξοδα μιας εποχής.

Ο Ποιητής Δημήτρης Ιατρόπουλος σχολιάζει περί των Ημερολογίων Χαρμολύπης