Τα «Ημερολόγια Χαρμολύπης» αποτελούν μια σύνθεση με μυθογραφημένες ιστορίες, από την εποχή της αθωότητας, στον καιρό της κρίσης. Ιστορίες που διατρέχουν την Ελλάδα του ’60, την Μεταπολίτευση, την «Αλλαγή», την «Ελλάδα του ευρώ» και την Ελλάδα των Μνημονίων.Ένα ταξίδι που αρχίζει απ’ το Σιδηροδρομικό Σταθμό Διδυμοτείχου και τελειώνει στα Αλτιπλάνος των Ανδεων...

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Hμερολόγια Χαρμολύπης: ανθρώπινες ιστορίες με αισθήματα και βάθος

Ευχαριστώ θερμώς τον διακεκριμένο Καθηγητή Χειρουργικής και Διευθυντή της Γ' Χειρουργικής Κλινικής του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Διονύση Βώρο, ο οποίος μεταξύ ακαδημαϊκών υποχρεώσεων, συνεδρίων, χειρουργείων και φροντίδας των ασθενών του, βρήκε το χρόνο να διαβάσει το βιβλίο  μου "Ημερολόγια Χαρμολύπης".
Με συγκίνησε ιδιαίτερα που με ενημέρωνε για την ...πρόοδο της ανάγνωσης και στο τέλος με κάλεσε στο γραφείο του  να μιλήσουμε για το βιβλίο και τις ιστορίες του.
Η συζήτηση μαζί του ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γιατί μου αποκάλυψε έναν επιστήμονα με ευρυμάθεια, κοινωνικές ευαισθησίες και πολλά ενδιαφέροντα, πέραν της επιστήμης του,  που διακονεί με σεβασμό και επιτυχία.

Την επόμενη δε ημέρα, είχε την ευγενική καλοσύνη να μου στείλει τις εντυπώσεις του και γραπτώς.
«Το βιβλίο   «Ημερολόγια Χαρμολύπης» του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη παρουσιάζει πολλές καθημερινές Ιστορίες, ανθρώπινες,  με αισθήματα και βάθος.
Εικόνα της ζωής όλων των ομάδων της κοινωνίας, των τελευταίων δεκαετιών, κύρια στη χώρα μας,  αλλά και κάποιες  χώρες  της μακρινής Αμερικής. Ο αγώνας για την επιβίωση, οι νεανικοί έρωτες, ο απολογισμός.
Ο συγγραφέας φαίνεται πως τα έχει γνωρίσει όλα, τα βιώνει, τα συμμερίζεται και γι’αυτό τ’αποδέχεται, ως φυσικά,  με αγάπη. Συμμετέχει στην έκφραση των ηρώων σα να ήταν ο ίδιος.
Για τον συγγραφέα πάλι είναι εντυπωσιακό πως παρ’ότι έλειψε 15 χρόνια από την Ελλάδα, γνωρίζει πολύ καλά τις λεπτομέρειες της πραγματικότητας, από τη λειτουργία και νοοτροπία τη ΚΝΕ και της ΔΑΠ μέχρι τη λειτουργία των ανθρώπων σε ανώτερα αξιώματα, κοινωνικά και πολιτικά. Και από το Διδυμότειχο μέχρι την Νέα Υόρκη και την Λατινική Αμερική, όπου επισκέφθηκε και τη Λαπάζ με τη Doris για να γνωρίζει και μάλιστα και βιωματικά την ζωή και τα πάθη αυτών που μένουν εκεί. Ίσως γι’αυτό τις ιστορίες των ηρώων του τις παρουσίασε φυσικά και ζωντανά.
Του εύχομαι καλή συνέχεια και στο γράψιμο που εμφανώς το αγαπάει»
Αθήνα, 22-6-2016
 Διονύσης Βώρος
 Χειρουργός»


Κύριε Καθηγητά, ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου