Τα «Ημερολόγια Χαρμολύπης» αποτελούν μια σύνθεση με μυθογραφημένες ιστορίες, από την εποχή της αθωότητας, στον καιρό της κρίσης. Ιστορίες που διατρέχουν την Ελλάδα του ’60, την Μεταπολίτευση, την «Αλλαγή», την «Ελλάδα του ευρώ» και την Ελλάδα των Μνημονίων.Ένα ταξίδι που αρχίζει απ’ το Σιδηροδρομικό Σταθμό Διδυμοτείχου και τελειώνει στα Αλτιπλάνος των Ανδεων...

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ημερολόγια Χαρμολύπης: “Ιστορίες για τα όρια της ανθρώπινης δύναμης”

Γράφει η Νατάσα Κάντζα, φιλόλογος, επιμελήτρια εκδόσεων
«Θα ήθελα να σας καλωσορίσω κι εγώ. Εκ μέρους του Ιανού μου ζητήθηκε να επιμεληθώ το βιβλίο του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη.  Ήταν ιδιαίτερα τιμητικό για μένα το να μου ζητήσει ο κύριος Τριανταφυλλάκης να παρουσιάσω το βιβλίο του και μάλιστα με έναν τόσο αφοπλιστικό τρόπο, που δεν θα μπορούσα να αρνηθώ.
Το βιβλίο «Ημερολόγια Χαρμολύπης μυθιστορηματικές ιστορίες» είχα την τιμή και τη χαρά να το διαβάσω από τους πρώτους και μάλιστα ίσως το τελευταίο άτομο πριν πάρει το δρόμο του για το τυπογραφείο. Όπως επίσης συνέβη και με το πρώτο του βιβλίο το «Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει…».

Κι ενώ όταν άρχισα την ανάγνωση σκέφτηκα ότι «ναι, είναι το ύφος του κ. Τριανταφυλλάκη», αφού ήδη είχα την αναγνωστική εμπειρία του πρώτου πονήματός του, στη συνέχεια, εξαπλάγην, ευχάριστα φυσικά, καθώς οι πειραματισμοί που άρχισαν να αποκαλύπτονται διατηρούσαν άσβεστο το ενδιαφέρον μου να συνεχίσω την ανάγνωση.